Hírek
Álláshirdetés
Rólunk
Letöltések
Kereskedelem
Termelés
Közbeszerzés
Kapcsolat
Pályázat :TÁMOP-6.1.2/A-09/1-2010-0766
ISKOLATEJ PROGRAM
AKCIÓK
ASZF
Adatvédelem
 

 

 

Üdvözöljük az Egertej Kft honlapján!

 

 

Cégünk, az „Egertej” Tejipari Kft. önálló szervezetként 1994-óta működik. Ezt megelőzően a Borsod Megyei Tejipari Vállalat Egri Üzemeként tevékenykedve, összességében több mint négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a kiváló minőségű, egészséges tejtermékek gyártásában és forgalmazásában.
Naponta közel 30 ezer liter tej feldolgozásával - tejet, tejfölt, túrót, kefirt, natúr és ízesített joghurtokat, valamint a „Pajti” termékcsaládot, különböző kiszerelésű, zsírtartalmú és ízesítésű formában - jelenleg összesen 49 féle terméket gyártunk. A termékszámunk folyamatosan változik vevőink igényének függvényében, amit igyekszünk mindig a legteljesebb mértékben kielégíteni. Ezen törekvésünk eredményeképp számos olyan készítményünk van, ami speciális közétkeztetési igényt elégít ki, ilyen például az 50 g-os, tégelyes Pajti szendvicskrém, a 100 g-os tejföl, kefir és ivójoghurt, az 5 kg-os natúr- és ivójoghurt, valamint kefir.
Ezen specialitásaink mellett, természetesen a hagyományos és kedvelt kiszereléseket is megtartottuk, köztük cégünk egyik legismertebb készítményét, a régi évtizedeket idéző, szögletes poharas, kiváló minőségű egri tejfölt.
Nagy figyelmet fordítunk termékeink minőségére, amit az extra tulajdonságokkal rendelkező és állandó beszállítóktól felvásárolt nyerstej, valamint a sokéves tapasztalatokon alapuló, bevált gyártási technológia biztosít. Ezen hagyományos technológiára is utal cégünk „Természetesen” szlogenje. Készítményeinkben adalékanyagokat szinte egyáltalán nem, vagy csak a legszükségesebb mértékben használunk, a gyártás során törekszünk a régi, jól bevált eljárásokat alkalmazni, így büszkén kijelenthetjük, hogy a mi termékeink valóban tejből készülnek.
Saját gyártású készítményeinket - széleskörű kapcsolataink eredményeként - az ország több régiójába szállítjuk. Árukínálatunk mindig a legmagasabb színvonalat igyekszik követni, így különböző termékeinkben a kedvező ár a jó minőséggel párosul.
Az iskolatej-programba annak kezdetétől, 2004 májusától aktívan részt veszünk. Teljesen egyetértünk annak fontosságával, jelentőségével, felismertük az abban rejlő lehetőségeket. Napjainkban naponta 116 önkormányzat, 170 iskolájában, közel 29 ezer tanuló iskolatejjel történő ellátását végezzük, ami cégünk nagyságához viszonyítva igazán jónak mondható. Információink szerint régiónkban a 100 %-ban támogatásban részesülő intézményfenntartók szinte kivétel nélkül részesülnek az iskolatej programból, ami szinte példa nélküli Magyarországon.
Egerben, a Sas u. 60. szám alatt található cégünk 17.000 m2-es telephelye, ahol a termelőcsarnokon kívül a kiszolgáló épületek (kazánház, kompresszorház, szerelőcsarnok, TMK műhely, irodaépület) helyezkednek el, valamint egy 300 és egy 100 m2 alapterületű hűtött raktárhelyiségünk is található. A szállítás végrehajtásához 27 db hatósági engedélyes hűtőkocsi áll rendelkezésre.
Vevőink megfelelő színvonalú ellátáshoz szükséges műszaki-technikai alkalmassággal rendelkezünk, évek óta alkalmazzuk a HACCP minőségbiztosítási rendszert, illetve megfelelünk az ISO 9001:2000 minőségtanúsítási rendszer követelményeinek, 2005. május 1-től EU regisztrációs számunk is van.
Az Egertej Kft fontosnak tartja a környezet védelmét, ezért elvégeztettük üzemünk ökológiai lábnyomának kiszámítását. Célunk volt, hogy a vállalat ügyviteli tevékenységének környezetterhelését csökkentsük, cégünk hatékonyabb működése érdekében.
Az ökológiai lábnyom két kanadai tudós, William Rees és Mathis Wackernagel által megalkotott mérőszám. Azt fejezi ki, hogy emberek egy csoportjának, vagy akár egy vállalatnak, adott technológiai fejlettség mellett mennyi földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és az általa termelt hulladék elnyeléséhez. A képlet, amely az ökológiai lábnyomot megadja, az emberek vagy a vállalat sokféle értelemben vett fogyasztását (víz-, energia-, stb.) veszi alapul.
A vizsgálat eredményeként számos hasznos tanácsot és információt kaptunk arról, milyen területeken érdemes elsődlegesen fejlesztenünk, hogy üzemünk környezetre gyakorolt hatását lecsökkentsük.
 
infoblokk